• Головна
  • На яких дровах найкраще смажити шашлик: забезпечать вдосталь жару та посилять приємний смак
11:53, 20 квітня
Надійне джерело

На яких дровах найкраще смажити шашлик: забезпечать вдосталь жару та посилять приємний смак

На яких дровах найкраще смажити шашлик: забезпечать вдосталь жару та посилять приємний смак

Навесні, коли встановлюється тепла і сонячна погода, однією з найприємніших розваг на вихідні стає пікнік на природі та смаження шашлику. Щоб м'ясо на мангалі вийшло дійсно смачним, важливо не тільки правильно його замаринувати, а й підготувати відповідні дрова.

Які дрова слід вибрати для смаження шашлика, щоб не зіпсувати відпочинок і смак страви, пише ТСН.

Які дрова не можна використовувати для шашлику

Щоб шашлик добре просмажився, вийшов смачним і соковитим, варто звертати увагу на породу дерева для дров, стан і зовнішній вигляд деревини. У жодному разі не можна використовувати для приготування м'яса на мангалі:

  • хвойні дерева – вони виділяють смолу, яка може навіть пошкодити сам мангал;
  • трухляві чи гнилі дерева – вони погано горять, тому не зможуть забезпечити достатньо жару для ідеального просмаження;
  • пофарбовану деревину - під час нагрівання вона може виділяти небезпечні речовини, які не лише зіпсують м'ясо, але й будуть шкодити здоров'ю;
  • вологі дрова – вони не дадуть достатньо жару, виділятимуть кіптяву і багато диму, що відобразиться на смаку страви.

Які дрова на шашлик підходять якнайкраще

Найкращими для шашлика вважаються фруктові дерева, хоча також підходять деякі інші:

  • абрикос — навіть трохи деревини цього дерева нададуть цікавих мигдалевих ноток смаку шашлику, а також забезпечать довге горіння і залишать мало попелу;
  • яблуня — ця деревина також не залишає надто багато попелу після згорання вона, а ще надає м'ясу екзотичних фруктових ноток;
  • груша — додає цікавого фруктового присмаку, забезпечує багато жару, допомагає зберегти соковитість м'яса;
  • вишня — ці дрова дуже довго горять, тому на них можна підсмажити кілька порцій без підкидання дерева;
  • дуб — довго горить і додає м'ясу легкий та приємний смак копченості;
  • липа — її краще використовувати для смаження шашлика з молодого м'яса – тоді ці дрова допоможуть підсилити смак страви.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#шашлик #їжа #дрова
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...