• Головна
  • Альтернатива пасці, коли немає сил: як приготувати лимонний кекс
18:00, 1 травня
Надійне джерело

Альтернатива пасці, коли немає сил: як приготувати лимонний кекс

Альтернатива пасці, коли немає сил: як приготувати лимонний кекс

Зовсім скоро православні християни відзначать Великдень. Однак, у теперішні часи не у всіх є фізичні та моральні сили кілька днів готувати паски за правильним рецептом. 

Проте, на такий випадок завжди можна вигадати альтернативу, яка хоч і не має багатовікового рецепта, але не поступається за смаком. Наприклад, лимонний кекс.

Вам знадобиться:

  • 100 г вершкового масла
  • 150 г цукру
  • 10 г ванільного цукру
  • 3 яйця
  • 100 мл молока
  • сік і цедра 1 лимона
  • 250 г борошна
  • 1 ч.л. розпушувача
  • 1/4 ч.л. солі

Для глазурі:

  • 100 г цукрової пудри
  • 2-3 ст.л. лимонного соку

Як приготувати лимонний кекс

Спочатку з'єднуємо сухі інгредієнти, це борошно, розпушувач і сіль, перемішуємо.

В окремій мисці до м'якого вершкового масла додаємо цукор, ванільний цукор, цедру лимона та збиваємо міксером до пишності приблизно 3-5 хв. Далі по черзі вводимо яйця, щоразу перемішуючи до однорідності.

Потім вливаємо молоко, додаємо сік одного лимона і знову перемішуємо. Всипаємо сухі інгредієнти та за допомогою лопатки все акуратно з'єднуємо.

Важливо: Борошно додавайте поступово, оскільки його може знадобитися менше. Готове тісто саме таке, як показано на відео, пухке і дуже ніжне.

Переливаємо його у форму для запікання і відправляємо в духовку. Випікаємо при 180С 40-45 хвилин. Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою посередині кексу, вона має бути сухою.

Для глазурі змішуємо всі інгредієнти.

Консистенцію регулюйте на свій смак, додаючи більше або менше лимонного соку та цукрової пудри.

Остиглий кекс виймаємо з форми, прикрашаємо та насолоджуємося.

@baking.and.more4u Лимонний кекс 🍋 🔶ІНГРЕДІЄНТИ • 100 г вершкового масла • 150 г цукру • 10 г ванільного цукру • 3 яйця • 100 мл молока • сік та цедра 1 лимону (у мене був вагою ~140 г) • 250 г борошна • 1 чл розпушувача • 1/4 чл солі ✅Глазур • 100 г цукової пудри • 2-3 стл лимонного соку 🔷ПРИГОТУВАННЯ Спершу поєднуємо сухі інгредієнти, це борошно, розпушувач та сіль, перемішуємо. В окремій мислі до мʼякого вершкового масла додаємо цукор/ванільний цукор/цедру лимону та збиваємо міксером до пухкості ~3-5 хв. Далі по черзі вводимо яйця, щоразу перемішуючи до однорідності. Вливаємо молоко, додаємо сік одного лимону та знову перемішуємо. Всипаємо сухі інгредієнти та за допомогою лопатки все акуратно поєднуємо. ❕Борошно додавайте поступово, так як його може знадобитися менше. Готове тісто саме таке, як показано на відео, пухке та дуже ніжне ☁️ Переливаємо його у форму для запікання та відправляємо в духовку. Випікаємо 180С 40-45 хв. Готовність перевіряємо деревʼяною паличкою посередині кексу, має бути суха. Для глазурі змішуємо всі інгредієнти. Консистенцію регулюйте на свій смак, додаючи більше чи менше лимонного соку. Охолонувший кекс виймаємо з форми, прикрашаємо та насолоджуємось. Смачного 🤍 #рецепт #лимоннийкекс #кекс #рецепткексу #рецептлимонногокекса #кексзлимоном #святковийкекс #новорічнірецепти #святковірецепти #рецептиукраїнською #кексзлимоном #лимоннийпиріг #лимоннийчизкейк #лимоннийтарт #лимоннийдесерт #випічказлимоном #лимоннавипічка #святковавипічка #кулінарія #фудблог #кулінарнийблог #новийрікрецепти #смачно ♬ That Couch Potato Again - Prod. By Rose
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#кекс #Великдень
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
12:21, 7 травня
15:09, 7 травня
live comments feed...