Яблучний пиріг – десертна класика. Його рецепт дуже часто шукають домогосподарки, але щоразу знаходять щось нове. При цьому існує єдиний класичний рецепт, можна також сказати, що він канонічний.
Що потрібно для яблучного пирога:
- яблука – 4 штуки;
- яйця – 2 штуки;
- цукор – 100 гр;
- ванільний цукор – 10 гр;
- кориця – чайна ложка;
- борошно – 200 гр;
- молоко – 100 гр;
- сіль - щіпка;
- розпушувач - чайна ложка.
Яблука ріжемо на часточки. Можна трохи товщі, а можна тонше – за смаком.
Збиваємо ванільний цукор, цукор, яйця та сіль. Збивати потрібно приблизно 4 хвилини та влити молоко.
Змішуємо борошно та розпушувач. Змішуємо інгредієнти та робимо рідке тісто.
Застилаємо пергамент на форму і змащуємо її олією. Викладаємо яблука та вливаємо тісто. Випікати треба 35 хвилин за 180 градусів.