Соковиті та смачні буряки: готуємо за 15 хвилин

Чи знаєте ви, як приготувати буряк швидко і при цьому зберегти всі вітаміни та мінерали, що містяться в коренеплодах?

Це один з найкорисніших овочів, який використовується в багатьох стравах, але єдиним недоліком буряка є трудомісткий процес попередньої підготовки.

Деталі

Традиційно буряк вариться в каструлі або мультиварці щонайменше одну годину. Дехто намагається запекти його в духовці, але є простіший спосіб.

При запіканні буряка в духовці зберігаються всі поживні речовини, але трохи змінюється смак, що впливає на аромат салатів та інших страв.

Приготування великих, стиглих овочів на сковороді, як відомо, займає 1-1,5 години. Овочі середнього розміру можна приготувати всього за 40 хвилин.

Однак, за наявності мікрохвильової печі, не витрачайте час даремно.

Візьміть рукав для запікання, покладіть буряк і зав'яжіть його.

Для впевненості проткніть кілька дірочок у пакеті зубочисткою і поставте в мікрохвильову піч на 10-20 хвилин, залежно від ваги буряка.

Не забудьте встановити пристрій на максимальну потужність.