Дехто називає цей соус "по-фінськи". Його готують із використанням томатів і вершків.
Інгредієнти:
- Сосиски 500 г;
- Ріпчаста цибуля 1 штука;
- Вершкове масло 100 г;
- Томатна паста 1 ст. ложка;
- Гірчиця столова 1 ст. ложка;
- Лавровий лист 1 штука;
- Борошно 2 ст. ложки;
- Вода 150 мл;
- Сіль половина ч. ложки;
- Перець чорний мелений половина ч. ложки;
- Вершки 250 мл.
Як приготувати соус:
Сосиски потрібно нарізати кружальцями, а цибулю на дрібні шматочки.
На середньому вогні потрібно розігріти олію й обсмажити цибулю доти, доки не стане прозорою. Потім додайте сосиски і нехай обсмажуються 4 хвилини.
Перемішайте після того, як додасте томатну пасту і лавровий лист.
Потім додайте борошно й обсмажуйте, помішуючи ще півтори хвилини.
Додайте гарячої води, сіль за смаком і перець. Залиште на вогні на кілька хвилин і стежте, коли почне густіти. У цей момент додайте підігріті вершки та перемішайте.
Соусу потрібно ще кілька хвилин на вогні, щоб ще загус.