Для кожного українця сало – один з символів національної кухні. Дієтологи кажуть, що цей продукт не тільки смачний та поживний, але і досить корисний. Проте деякі види сала можуть завдати неабияку шкоду організму, тому вживати їх не варто.
Про це у своєму Instagram розповів сімейний лікар Михайло Цюрак.
Чим корисне сало
За словами лікаря, цей продукт накопичує в собі багато сполук та біологічно активних речовин, які корисно впливають на здоров'я, запобігаючи багатьом захворюванням.
А саме, в ньому містяться:
- жиророзчинні вітаміни (А, D, E, K) – необхідні для нормальної функції клітин, метаболізму, згортання крові, здоров'я кісток, серця, судин;
- антиоксиданти – запобігають передчасному старінню;
- поліненасичені жирні кислоти – беруть участь у важливих біологічних процесах.
Проте користь від сала можна отримати лише у разі правильного його споживання.
Лікар наголошує: