В Україні з 15 травня почне діяти указ Міністерства агрополітики, який запроваджує нові вимоги до якості та маркування екстрактів кави та цикорію.
Перехідний період до повного переходу на нові норми становитиме два з половиною роки, тобто до 1 січня 2026 року паралельно з новими нормами діятимуть і старі.
Згідно з новими правилами, застосовуватимуться нові вимоги до термінології, маркування та етикетування екстрактів кави та екстрактів цикорію. Наприклад, на рівні з назвою продукту тепер буде необхідно вказувати його властивості.
Метою нових вимог є стимулювання виробництва безпечної продукції з відповідним маркуванням. Це матиме позитивний вплив на експорт української продукції та дасть їй змогу вільно рухатися в рамках Євросоюзу.