Незвичний смак улюбленого гарніру: що треба додати у гречку

Гадаєте, що удосконалити смак гречки можна тільки додавши побільше масла? Проте це не так.

Є ще один знайомий усім господиням інгредієнт, у поєднанні з яким стандартний, проте дуже корисний гречаний гарнір заграє новими смаковими барвами. І це куркума.

Готуємо гречку з куркумою

Нам знадобиться:

  • 1 склянки гречки;
  • 2 склянки води;
  • 2 ст. л. вершкового масла;
  • 1 ст. л. куркуми;
  • щіпки солі.

Покрокова інструкція

Для початку крупу ретельно промивають, а потім просушують. Зробити це можна на розпеченій сковороді. Цей трюк ще краще розкриє аромат гречки.

Далі основний інгредієнт засипають у каструлю та заливають водою.

Коли каша почне кипіти, вогонь зменшують до мінімуму. Воду підсолюють та варять 7 хв.

Поки готується гречка, вершкове масло розминають виделкою і змішують із куркумою.

Олію відправляють у каструлю і варять ще 5 хв.

Коли каша звариться, її не поспішають розкладати по тарілках. Гречку накривають кришкою та дають настоятися ще 3-4 хв.