Одна з обов’язкових складових здорового раціону – це крупи. Завдяки високому вмісту клітковини, вони позитивно впливають на роботу кишківника, насичують поживними речовинами та дарують ситість. Але не всі каші можна назвати дуже корисними.
Про те, які крупи варто залишити у раціоні, а з якими варто попрощатись, розповів у своєму профілі в Instagram тренер Юрій Попко.
Чи корисні крупи при схудненні
Попко детально роз’яснює, які крупи найкорисніші та як правильно їх готувати, щоб уникнути втрати поживних речовин.
Важливою також є наявність у крупах білків і мікроелементів, які знаходяться в оболонці. А ще насиченість клітковиною, яка є неймовірно корисною для нашого кишківника.
У яких кашах найменше користі
Також він назвав топ-3 найменш корисних крупи - манка, білий шліфований рис і кукурудзяна крупа.
За словами експерта, слід звертати увагу і на спосіб приготування каші, бо можна зіпсувати навіть найкориснішу кашу.
У крупах багато заліза, тож якщо варити їх на молоці, кальцій у його складі нейтралізує важливий мікроелемент.
Які крупи найкорисніші
Якщо любите рис, то беріть нешліфований, його ще називають "бурий".