Не припускайте цих помилок: краще не мити ці продукти перед приготуванням

Фото: Freepik

Скоріш за все більшість людей вважатиме безглуздою думку про те, що певні продукти можна не мити перед приготуванням страв. Будь яка господиня намагається не тільки приготувати смачну їжу, а й на всі 100% безпечною. Проте все ж є певні продукти, які краще не мити перед приготуванням.

Які продукти можна не мити

Якщо мова йде про молоді печериці, то буде достатньо просто добре їх протерти, а старіші гриби варто очищати ножем або ж жорсткою стороною губки. Якщо ж їх помити, то гриби вберуть велику кількість води, що позначиться точноне найкраще на смакових якостях майбутньої страви.

Висока температура при варінні, смаженні чи запіканні і так вб’є всі можливі бактерії, тож сенсу це робити нема. Якщо ви плануєте варити м’ясний продукт, просто злийте першу воду після закипання рідини.

Якщо ж промити м’ясо, то воно точно смачнішим не стане, а ще існує ймовірність, що бактерії розповсюдяться по всій кухні.

Ця порада особливо актуальна для зимової пори. Тут не слід прискорювати процес розморожування ягід за допомогою води або ж просто їх мити. Через цю зайву рідину ягоди втратять форму, тож гарний та смачний десерт з них точно не вдасться приготувати.