З чим категорично не можна поєднувати гречку: замість користі отримаєте шкоду

Фото: freepik.com

Гречка – лідер рейтингу корисних каш, про що одноголосно стверджують дієтологи і лікарі. Вона містить білок, що легко засвоюється, харчові волокна, що забезпечують ситість, багато вітамінів та мікроелементів. Споживаючи гречку регулярно, можна нормалізувати травлення, знизити рівень цукру в крові тощо.

Але невдале поєднання гречки з іншими продуктами може перекреслити всю цю користь. Ба більше, деякі поєднання загрожують появою проблем зі здоров'ям. Тому на це варто звертати увагу.

Тушонка, м'ясні вироби

Гречка з тушонкою – смачне, але вкрай некорисне поєднання. Воно викликає велике навантаження на функціонування серця і всієї серцево-судинної системи. Те ж стосується м'ясних виробів, зокрема сосисок, у поєднанні з якими каша важко перетравлюється.

Молоко

Багато хто вважає гречку з молоком дуже корисною стравою, але це не правда. Як свідчать дослідження, таке поєднання може призводити до розладу шлунку. Крім того, залізо з гречки не буде засвоюватись через вміст кальцію в молоці.

Цукор

Гречка сама по собі впливає на в'язкість крові, а якщо поєднати її з цукром, ризик тромбозу істотно зростає

Зелень

Невдалим поєднанням є також гречка із зеленню, зокрема, петрушкою. Зелень посилює ефект згущення крові через високий вміст вітаміну К.

З чим краще поєднувати гречку

Найбільшу користь гречка принесе, якщо вживати її окремо або поєднувати з наступними продуктами:

  • гриби;
  • риба;
  • морепродукти;
  • варені яйця.

Білки гречаної крупи добре поєднуються з білками зазначених продуктів, тому страва буде повністю засвоюватись організмом.