Французькі та іспанські вчені провели важливе дослідження і вияснили, який вплив час вживання їжі має на розвиток діабету другого типу. Як виявилось, найбільше значення має час сніданку та вечері. Результати дослідження опубліковані в журналі International Journal of Epidemiology.
Діабет другого типу є дуже небезпечною хворобою, яка виникає через те, що організм не в змозі ефективно використовувати вироблений підшлунковою залозою інсулін. Наслідками цього можуть бути інші патології: ниркова недостатність, сліпота, інфаркти, інсульти тощо.
Тож нове дослідження щодо взаємозв'язку часу прийому їжі та ризик розвитку діабету дозволяє знизити ризики розвитку захворювання, якщо слідувати рекомендаціям і їсти у правильний час.
Що показало дослідження вчених
Велику роль у ймовірності виникнення діабету має спосіб життя та режим харчування. Як запевняють фахівці, правильний прийом їжі допомагає регулювати циркадні ритми, а це моделює гомеостаз глюкози та ліпідів.