Яйця можна заморожувати, щоб заощадити гроші та час: фахівці розповіли, як це зробити правильно

Фото: freepik

Яйця мають обмежений термін зберігання, тому запастися цим продуктом надовго за умови зберігання в холодильнику не вдасться. Але рішення все ж є: продовжити "життя" яєць можна, якщо їх заморозити.

Правильно заморожений продукт майже не втрачає смакових і поживних якостей і дозволяє зберігати на термін від півроку до року.

Які яйця можна заморожувати

Яйця можна заморожувати як у сирому вигляді, так і у звареному. При цьому сирі яйця в жодному разі не можна заморожувати у шкаралупі. Це пояснюється тим, що після замерзання жовтка та білка шкаралупа трісне і розкришиться.

Тому, збираючись заморозити сирі яйця, їх треба правильно підготувати:

  • вимити яйця;
  • розбити шкаралупу і вилити вміст у миску;
  • збити яйця до однорідності;
  • перелити рідину в ємності для льоду;
  • поставити у морозильну камеру.

Також можна заморожувати окремо збиті білки та жовтки.

Крім формочок для льоду, для заморозки сирих яєць зручно використовувати силіконові форми для мафінів. Коли яйця у формочках заморозяться, їх треба вийняти і перекласти заморожені кубики у зіп-пакет для зберігання. Зберігати їх можна до року.

Заморожування яєць в шкаралупі

Перед заморожуванням цілих яєць підготувати їх слід наступним чином:

  • відварити яйця круто до готовності;
  • остудити у холодній воді;
  • помістити їх у герметичну упаковку.

Варені яйця можна зберігати при температурі -15 градусів до півроку.

Як використовувати заморожені яйця

Перед використанням, вийнявши яйця з морозильника, потрібно:

  • перекласти їх до холодильника – за декілька годин яйця розморозяться;
  • варені яйця можна розігріти в духовці;
  • окремо заморожені білки можна на півгодини потримати при кімнатній температурі, після чого збити.