Сало – улюблений продукт багатьох українців і справжня візитівка нашої країни. Якщо його вживати у помірних кількостях, можна принести організму багато користі. Проте деяким людям навіть невелика кількість цього продукту може суттєво нашкодити.
Як отримати від сала тільки користь і кому варто від нього відмовитись, розповіла дієтолог Наталія Самойленко, пише "24 канал".
Яка користь сала
Насамперед слід зазначити, що корисним є тільки солоне чи мариноване сало. Смажене та копчене втрачає корисні властивості і погано впливає на здоров'я.
Серед корисних складників сала дієтолог виділяє холін – вітамін В-комплексу, що бере участь у метаболізмі. Крім того, в ньому міститься лецитин, який чудово впливає на судини та клітинні мембрани.
Щодо побоювань, що у салі міститься значна кількість холестерину, дієтолог зазначила, що вони є перебільшеними та навіть неправильними.