Давня українська страва: рецепт, який має знати кожен українець

Крім найпопулярніших українських страв, таких як борщ та інші, є й інші - не менш важливі стародавні рецепти, які варто приготувати хоча б раз.

Одним із таких рецептів є "Затирка". Це давня страва української кухні, яку подавали окремо або робили основою каші. Також у неї могли обвалювати пиріжки чи хліб.

  • 300 г борошна
  • 1,5 літра молока
  • 50 г води для борошна
  • 500 г води для молока
  • 1 яйце
  • 2 щіпки солі

1. Просійте борошно гіркою в глибоку миску, зробіть заглиблення посередині та вбийте в нього яйце, також посипте сіллю.

2. Розітріть руками до стану дрібних грудок. 

3. Окремо поставте на плиту каструлю з молоком і додайте в нього склянку холодної води. після закипання необхідно зменшити вогонь до мінімального.

4. Відправте в каструлю з молоком грудочки тіста та добре перемішайте, також можна додати сіль і цукор за смаком.

5. Варити Затірку необхідно близько 15 хвилин, після чого розлити по тарілках і додати вершкового масла.