Як зберігати квашену капусту, щоб не скисла: кілька порад

Квашена капуста - суперфуд на зиму, який корисний для здоров'я людини та додає різноманітності в їжу взимку.

Проте не кожен знає, як правильно зберігати капусту, щоб вона не перекисла. Ми розповімо кілька порад.

Головне в зберіганні капусти - підібрати відповідний тур. Найкраще для цього підходить посуд із глиняної, дерев'яної або скляної основи з кришкою.

Металевий і пластиковий посуд не рекомендується.

Перед зберіганням капусту необхідно правильно підготувати. Для початку ложкою капусту необхідно розрівняти в посуді для зберігання.

Далі потрібно залити капусту розсолом, який залишився від квашення так, щоб капуста не стикалася з повітрям.

Потім у капусту необхідно додати трохи цукру або меду і накрити її кришкою з вантажем зверху.

Оптимальна температура зберігання капусти - 0-5 градусів за Цельсієм. Більш висока температура може зіпсувати капусту.

Освітлення має бути мінімальним. Квашена капуста любить темні місця. І також місце зберігання має бути досить вологим, а не сухим і провітрюваним.