Які макарони найшкідливіші: суцільна шкода для організму, користі - нуль

Загалом, макарони – улюблений багатьма смачний продукт, який завжди може виручити, якщо часу на приготування їжі обмаль. Вони чудово поєднуються с сиром, овочами, м'ясом і рибою. Проте далеко не всі види макаронів можна їсти, розповіли "Патріоти України", посилаючись на видання Quora.

Від яких макаронів слід відмовитись

За словами американської лікарки Люсії Гарсіа, найшкідливішими є макарони (локшина) швидкого приготування. Вони дешеві, швидкі в приготуванні, можуть ненадовго наситити організм і втамувати голод, але при цьому не тільки не несуть жодної користі організму, а й здатні суттєво нашкодити.

Це пояснюються тим, що локшина швидкого приготування насправді є висококалорійною, жирною і смаженою їжею. При виготовленні цього полуфабрикату тісто нарізають на тонкі смужки, готують на пару, обсмажують і розфасовують.

Цей продукт містить дуже багато калорій та жиру, при цьому вміст харчових волокон, вітамінів і мінералів у ньому практично дорівнює нулю. Склад 100 г локшини:

  • 480 калорій;
  • 22 грами жиру;
  • 6 грамів солі;
  • 10 грамів білка.

Якщо вживати такі макарони часто, це може швидко призвести до виникнення зайвої ваги. Крім того, в них явно надмірний вміст солі, яка може викликати серйозні проблеми зі здоров'ям.