Різдво - чарівне свято, наповнене стародавніми звичаями і обрядами. В Україні його заведено святкувати в теплому сімейному колі, за святковим столом. Існує повір'я, що обов'язково в цей день повинно бути 12 страв на столі. Родинні рецепти цих страв передавали з покоління в покоління наші предки.
Оскільки з часом деякі традиції змінюються, багатьох цікавить, як наразі варто святкувати Різдво, зокрема що подавати на святковий стіл.
Про це розповів священник Іван Верескун для видання Фокус.
Три обов'язкові страви на різдвяному столі
За словами священника, Різдво Христове – це важлива подія, яка пов'язує нас з народженням, з продовженням життя. З давніх часів вважалося, що на столі у Різдво повинні обов'язково бути три страви: кутя, калач та узвар. Так завелося ще з дохристиянських часів.