До святкового столу ще купа справ, а закуску треба подати вже зараз. Знайомо? У такі моменти виручають максимально прості рецепти - без танців з бубном і годин на кухні.
Цей варіант - саме з таких. Готується швидко, виглядає святково, а на смак - ну дуже пристойно. І, до речі, інгредієнти цілком звичайні. Майже все знайдеться в холодильнику або найближчому магазині.
Що знадобиться
- Листкове тісто — приблизно 225 г;
- жовток — 1 штука;
- кунжут (білий або чорний - як кому подобається);
- мариновані огірки - 2 штуки;
- твердий сир та крем-сир - близько 200 г;
- помідори чері;
- листя салату;
- вʼялена ковбаса салямі - орієнтовно 200 г.
Як готувати
Спочатку - тісто. Його потрібно нарізати на невеликі квадрати, приблизно однакового розміру. Без фанатизму, тут ідеальна геометрія не потрібна.
Далі - змащуємо квадрати перебитим жовтком, посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку. Температура стандартна - 180 градусів. Час - близько 15 хвилин. Поки печеться, можна зайнятись начинкою.
Огірки ріжемо тонкими слайсами, твердий сир - невеликими квадратиками або брусочками. Помідори чері просто розрізаємо навпіл. Листя салату рвемо руками - так, здається, навіть смачніше.
Коли тісто готове й трохи охололо, кожен квадрат акуратно розрізаємо навпіл, ніби робимо міні-булочку. Обидві половинки щедро змащуємо крем-сиром.
А далі збираємо закуску шарами: сир, огірок, салат, салямі, половинка чері.
Накриваємо верхньою частиною тіста. І все.
Можливо, це не найвишуканіша страва у світі, але для святкового столу - саме те. Швидко, смачно й без зайвого клопоту.