• Головна
  • Мариновані огірки з кабачками на зиму: простий рецепт – особливий смак
12:23, 23 липня 2022 р.

Мариновані огірки з кабачками на зиму: простий рецепт – особливий смак

Мариновані огірки з кабачками на зиму: простий рецепт – особливий смак

При гарному врожаї кабачків та огірків можна пуститися на кулінарні експерименти та зробити на пробу закрутку з асорті.

Огіркам у банці веселу компанію складуть кабачки, а взимку смачна та ароматна закуска не залишить байдужими нікого.

Для приготування потрібно:

  • Огірки 600 г;
  • Кабачки 300 гр;
  • Часник до смаку;
  • Сіль 2-3 ч. л;
  • Цукор 2 ст. л;
  • Оцет (6%) 5 ст. л;
  • Лавровий лист 4 шт.;
  • Перець (горщик) 30-40 шт;
  • Зелень.

Як готувати

Замочіть у холодній воді огірки та кабачки. Кріп, листя хрону та іншу зелень промийте в холодній воді.

Почистіть часник, а огірки, якщо великі, наріжте брусками. Дрібні можна маринувати цілком.

Кабачки нарізаємо брусками, як і огірки. Часник можна маринувати повністю або нарізати середніми платівками.

Банки стерилізуємо та починаємо розкладати овочі. Спочатку листя хрону, потім часник і рівномірно огірки з кабачками.

Останнім додаємо кріп і заливаємо огірки окропом.

Зачекавши 10 хвилин, зливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець та доводимо до кипіння.

Наприкінці додаємо оцет, розливаємо розсіл по банках і закочуємо.

Перевертаємо, накриваємо, а вранці забираємо заготовки в комору.

Приємного апетиту взимку.

Читайте також: Сподобається навіть ласунам: смачне та корисне варення без цукру

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#закрутка #мариновані огірки #мариновані кабачками #на зиму
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Останні новини
Оголошення