
Мариновані огірки з кабачками на зиму: простий рецепт – особливий смак

При гарному врожаї кабачків та огірків можна пуститися на кулінарні експерименти та зробити на пробу закрутку з асорті.
Огіркам у банці веселу компанію складуть кабачки, а взимку смачна та ароматна закуска не залишить байдужими нікого.
Для приготування потрібно:
- Огірки 600 г;
- Кабачки 300 гр;
- Часник до смаку;
- Сіль 2-3 ч. л;
- Цукор 2 ст. л;
- Оцет (6%) 5 ст. л;
- Лавровий лист 4 шт.;
- Перець (горщик) 30-40 шт;
- Зелень.
Як готувати
Замочіть у холодній воді огірки та кабачки. Кріп, листя хрону та іншу зелень промийте в холодній воді.
Почистіть часник, а огірки, якщо великі, наріжте брусками. Дрібні можна маринувати цілком.
Кабачки нарізаємо брусками, як і огірки. Часник можна маринувати повністю або нарізати середніми платівками.
Банки стерилізуємо та починаємо розкладати овочі. Спочатку листя хрону, потім часник і рівномірно огірки з кабачками.
Останнім додаємо кріп і заливаємо огірки окропом.
Зачекавши 10 хвилин, зливаємо воду, додаємо сіль, цукор, лавровий лист, перець та доводимо до кипіння.
Наприкінці додаємо оцет, розливаємо розсіл по банках і закочуємо.
Перевертаємо, накриваємо, а вранці забираємо заготовки в комору.
Приємного апетиту взимку.
Читайте також: Сподобається навіть ласунам: смачне та корисне варення без цукру