Секрет довголіття: продукт котрий зменшить ризик смерті
Єдиного рішення задля досягнення довголіття неіснуе. Однак існуе продукт, котрий фахівці рекомендують включити до раціону тим, хто має бажання жити довше. Це риба.
Група вчених з Вулверхемптонського університету (Великобританія) провела міжнародне дослідження, котре показало, що у більшості людей похилого віку, які вживають більше риби, ризик смерті знижується, такі данні були підтверджені колегами з Китаю та США. Сам результати роботи було опубліковано у Європейському журналі харчування.
Вчені вивчили дані протягом кількох років , серед 4165 учасників віком від 60 років, включаючи відомості про стан здоров’я, а також їхній раціон. Середній вік учасників експерименту становив 72 роки.
Дослідження показало, що у ті, хто вживали рибу мінімум раз на тиждень або рідше та не страждає на деменцію людей похилого віку, ризик смерті виявився нижчим, ніж у тих, у чиєму раціоні цей продукт був відсутній. Ще нижче він був у тих, хто вживав рибу двічі на тиждень або частіше. У людей з деменцією такого зв’язку не зазначалося. При цьому вживання риби, як вказується в іншому дослідженні, на яке посилаються вчені, знижує ризик деменції.
Дослідники зробили висновки - “Вживання риби в похилому віці знижує смертність від усіх причин у людей без деменції. Також вони радять людям похилого віку збільшити кількість риби в раціоні до того, як у них розвинеться деменція – цей простий крок здатний запобігти захворюванню і продовжити життя.
Читайте також: Хліб, молоко, м'ясо: на що виростуть ціни у 2022 році
Вже не ретроградний Меркурій: як зірки вплинуть на наше життя сьогодні
Ця ягода є дуже ефективною у боротьбі з діабетом та хворобами серця