17:33, 4 серпня

Як зберегти хліб свіжим

Як зберегти хліб свіжим

Хліб покривается пліснявою в основному через діяльність міцеліальних грибів, до яких належать пеніцили, аспергіли, мукорові та інші.

Гриби виділяють ферменти, за допомогою яких відбувається гідроліз крохмалю, білків та жирів. Побічні продукти надають хлібу неприємного смаку і запаху.

Рано чи пізно будь-який хліб запліснявіє. Це природний процес, який неможливо зупинити. Але його можна відкласти.

При цьому необов’язково вдаватися до радикальних заходів. Згодится звичайна сілль, чи цукор.

У хлібницю чи контейнер, де зберігається хліб, поставте сільничку чи іншу ємність із сіллю. Хлорид натрію можна замінити рафінованим цукром.

Сіль або цукор допомагає підтримувати однаковий рівень вологості. Тому хліб довше залишається свіжим.

Якщо хліба залишається дуже багато, то господині просто кладуть його в холодильник або навіть морозильник. Завдяки цьому термін його зберігання збільшується на кілька днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#хліб #зберегти свіжим
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...