• Головна
  • Чому ви смажили картоплю неправильно: поради від шефа
10:30, 15 вересня 2022 р.
Надійне джерело

Чому ви смажили картоплю неправильно: поради від шефа

Чому ви смажили картоплю неправильно: поради від шефа

Смажену картоплю можна їсти весь тиждень. Ця страва щільно війшла до раціону українців.

Не завжди можна отримати ту саму картоплю з золотою скоринкою. Для цього потрібно знати деякі хитрощі. Для початку, треба обрати правильно сковороду.

Як смажити картоплю

  • Сковорода має бути з чавуну або сталі, та з товстим дном.
  • Смажити можна на рафінованій олії. Якщо є бажання, можна додати трохи смальцю.
  • Для ідеального кольору, картоплю потрібно кидати на сковороду тільки тоді, коли олія добре розігріється. На холодну або доливати його у процесі не потрібно.
  • Намагайтеся смажити стільки картоплі, щоб вона утворювала один шар на сковороді. Це забезпечить скоринку.
  • Часто змішувати або перевертати не можна. Скибки потрібно перевертати всього декілька разів. Рідко теж не можна - підгорить. Для утворення скоринки перемішувати картоплю можна через 5 хвилин після того, як відправили на сковороду.
  • Гриби та цибулю краще обсмажувати окремо. Додавати до картоплі за 5 хвилин до готовності картоплі.
  • Сіль додаємо вже наприкінці. У іншому випадку виділяється волога та картопля злипається.

Читайте також: Навіть деякі овочі: що не можна класти в морозильну камеру.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#поради #картопля
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...