
10:30, 15 вересня 2022 р.
Надійне джерело
Чому ви смажили картоплю неправильно: поради від шефа

Смажену картоплю можна їсти весь тиждень. Ця страва щільно війшла до раціону українців.
Не завжди можна отримати ту саму картоплю з золотою скоринкою. Для цього потрібно знати деякі хитрощі. Для початку, треба обрати правильно сковороду.
Як смажити картоплю
- Сковорода має бути з чавуну або сталі, та з товстим дном.
- Смажити можна на рафінованій олії. Якщо є бажання, можна додати трохи смальцю.
- Для ідеального кольору, картоплю потрібно кидати на сковороду тільки тоді, коли олія добре розігріється. На холодну або доливати його у процесі не потрібно.
- Намагайтеся смажити стільки картоплі, щоб вона утворювала один шар на сковороді. Це забезпечить скоринку.
- Часто змішувати або перевертати не можна. Скибки потрібно перевертати всього декілька разів. Рідко теж не можна - підгорить. Для утворення скоринки перемішувати картоплю можна через 5 хвилин після того, як відправили на сковороду.
- Гриби та цибулю краще обсмажувати окремо. Додавати до картоплі за 5 хвилин до готовності картоплі.
- Сіль додаємо вже наприкінці. У іншому випадку виділяється волога та картопля злипається.
Читайте також: Навіть деякі овочі: що не можна класти в морозильну камеру.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
ТОП новини
Спецтема
Оголошення
20:50, 31 січня
20
12:25, 2 лютого
20:50, 31 січня
12
14:18, 3 лютого
live comments feed...