
Не використовуйте алюмінієву фольгу в приготуванні їжі: дослідження та наслідки

Алюмінієва фольга часто використовується господинями в приготуванні різних страв. Багато хто вважає, що їжа у фользі краще зберігає все найкорисніше.
Не буває все так гладко. Алюміній сам по собі може завдати шкоди.
Небезпека алюмінієвої фольги
ВООЗ відносить алюміній до речовин, які не є небезпечними для людини. Це не канцероген і не може накопичуватися в організмі. При цьому вчені все ще сперечаються.
Нагадаємо, що фольга - тонкий металевий лист, у якому вміст алюмінію від 92 до 99 відсотків.
Не варто викидати фольгу в урну. Для початку, почніть ставитися до неї з обережністю.
З'ясувалося, що мала кількість алюмінію може мати накопичувальний ефект. Речовина здатна подолати гематоенцефалічний бар'єр і накопичуватися в тканинах, органах і кістках. Своєю чергою, це може спричинити захворювання - онкологію.
За даними дослідників, алюміній знайшли у жінок, у яких є злоякісні пухлини грудей. Велику кількість цієї речовини знайшли у волоссі людей, які хворі на Альцгеймера.
Посуд з алюмінію
Раніше це був дуже популярний товар, який виробляли в промислових масштабах. Після виявлення факту, що алюміній негативно впливає на людину, багато країн відмовилися від такого виробництва.
Якщо вже у вас і є такий посуд, то використовуйте його тільки для кип'ятіння води. Більшість якісних виробів мають спеціальне напилення, яке перешкоджає хімічним реакціям.
Алюмінієва фольга та кулінарія
Головне правило: алюмінієва фольга - одноразова. Пам'ятайте, що їжа, яку ви приготували у фользі, може мати в кілька разів більше безпечної норми алюмінію на день. Особливо, коли вона контактує з гарячою їжею.
Фольгу чудово замінить пергаментний папір. Нехай це не так зручно, але безпечніше.
Читайте також: Ознаки вагітності: перші прояви
Масова мобілізація в Україні: чи відбудеться найближчим часом загальний призов
Повістка прийшла повторно: чи має право військкомат вручити "запрошення" вдруге