Смак класичного "Олів'є" заграє новими фарбами: відомий український кухар поділився незвичайним рецептом салату
Салат "Олів'є" встиг стати справжнім символом Нового року. А тому уявити святкування без нього вже майже неможливо. Крім того, зараз існує величезна кількість варіантів його приготування - як класичних, так і доволі незвичайних. Своїм варіантом новорічного салату поділився відомий шеф-кухар і блогер Євген Клопотенко.
Інгредієнти:
- печериці - 250 г;
- рослинна олія - 1 ст.л.;
- лавровий лист;
- запашний перець - 3 горошини;
- філе курки - 400-500 г;
- яйця (зварені вкруту) - 4 шт.;
- зелений горошок - 1 банка;
- солоні огірки - 4 шт.;
- картопля (відварена в мундирі) - 3 шт.;
- морква відварена - 2 шт.;
- майонез - 3 ст.л.;
- сіль і перець до смаку.
Спосіб приготування
Печериці промийте та висушіть, покладіть їх у форму для запікання. Додайте туди ж 1 столову ложку олії та посоліть.
Запікайте гриби протягом 20 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Відваріть картоплю в мундирі. Далі почистіть її та наріжте кубиками середнього розміру. Теж ж саме зробіть з морквою.
Налийте в сотейник води, посоліть її, додайте лавровий лист і запашний перець. Покладіть туди куряче філе й поставте сотейник на вогонь. Варіть 25 хвилин (час після кипіння).
Яйця зваріть вкруту та наріжте кубиками.
Так само треба нарізати куряче філе й печериці після охолодження. Ту ж процедуру проведіть із солоними огірками.
Візьміть велику ємність та змішайте в ній усі інгредієнти, додавши ще консервований горошок. Заправте салат майонезом та знову ретельно перемішайте. Спробуйте страву та додайте за смаком сіль та перець.
Читайте також: Передбачення погоди, здійснення бажань і перемога світла над темрявою: традиції та прикмети в День зимового сонцестояння
Розчиняють зайві кілограми та усувають набряки: ТОП-5 натуральних напоїв, які допоможуть схуднути