
Спеції, які допоможуть організму у святкові дні: що додати до страв

Зовсім скоро настане Новий рік. Доба, в яку столи ломляться від розмаїття смачної їжі та напоїв. Однак не кожен організм може з нею впоратися.
Для того, щоб допомогти вашому організму пережити свята, варто додати до страв спеції-рятувальники.
Гвоздика
У перетравленні їжі активну участь бере жовчний міхур. Цей орган виділяє жовч, яка бере активну участь у перетравленні їжі, особливо - жирної.
Цю спецію можна додати в маринади та напої.
Кориця
Цілісна або мелена кориця допоможе організму знизити рівень цукру та інсуліну. Також спеція бере участь у зігріванні організму.
Додати її можна у випічку, м'ясні страви, каву та чай.
Кардамон
Під час пишного застілля із запобіганням здуття та зменшення впливу кофеїну допомагає впоратися кардамон. Ця спеція стимулює травлення.
Додати її можна в печиво, кондитерські креми, алкогольні напої та поєднання з сиром.
Розмарин
Розмарин для організму виступає антисептиком і антистресом. Крім іншого, розмарин має дезінфікуючу дію.
Додати його можна до м'яса, риби, салатів, закусок. Практично до всього, а також - до напоїв.
Імбир
Імбир - помічник на всі часи. Ця спеція може поліпшити роботу підшлункової залози і вивільняти ферменти, які беруть участь у переробці їжі.
Використовувати можна в приготуванні салатів, бульйонів, овочів, десертів, алкогольних напоїв і чаю.
Читайте також: Простий домашній рецепт: як варити глінтвейн
Підвищення тарифів і безкоштовні послуги: "Нова пошта" змінює вартість доставки
Швидке прощання з похміллям: лікарка розповіла чи можливо це