З'їдять до останньої крихти: простий у приготуванні й надзвичайно смачний торт "Три стакани"
Багато хто з господинь вважає, що випічка - це "окремий світ" кулінарії, настільки складний, що за нього немає сенсу й братися. Проте приготування деяких страв у духовці насправді не займе багато сил і часу. А смачний десерт неодмінно принесе задоволення усій родині. Пропонуємо вам простий рецепт торта, який зможе приготувати будь-хто.
Інгредієнти:
- яйця - 2 шт.;
- сметана - 250 г;
- цукор - 200 г;
- варене згущене молоко - 380 г;
- кефір - 200 мл;
- сода - ½ ч. л.;
- борошно - 200 г;
- розпушувач - 10 г;
- какао - 2 ст. л.;
- олія - 40 мл.
Спосіб приготування
1. Візьміть глибоку ємність і вбийте туди яйця.
2. Додайте цукор і гарно взбийте.
3. До отриманої речовини влийте кефір і перемішайте все до однорідної маси.
4. Додайте соду.
5. Влийте в ємність олію й ретельно змішайте все ще раз.
6. Насипте в отриману речовину какао-порошок, аби надати шоколадного смаку.
7. Додайте розпушувач.
8. Просійте в отриману масу борошно й перемішайте все до отримання бісквітного рідкого тіста.
9. Вилийте тісто в форму для випікання.
10. Поставте майбутній торт у духовку, розігріту до 170 градусів, на 45 хвилин.
11. Дістаньте корж з духовки та дайте йому охолонути.
12. Розріжте отриманий бісквіт на декілька коржів (ідеальний варіант на 3).
13. З отриманого верхнього коржа зріжте нерівну поверхню та покладіть її в окрему тарілку.
14. В ємності з'єднайте варене згущене молоко й сметану та взбийте їх.
15. Покрийте отриманим кремом кожен корж.
16. Зберіть наш триярусний торт.
17. Зрізану нерівну поверхню розмільчіть у тарілці.
18. Покрийте кремом бортики торта й посипте його бісквітною крихтою. Ви також можете прикрасити торт так, як подобається вам.
19. Залиште торт у холодильнику на 3-4 години, аби бісквіт добре пропитався.
Читайте також: Як Укренерго визначає, коли вам відключити світло: принцип пирога
Меценати зі США виплатять українцям по 1 тисячі доларів: як і хто може отримати