
Що буде відбуватися з вашим організмом, якщо їсти вівсянку щодня

Вівсянка є одним з найпоширеніших видів сніданків. Відмінні смакові якості та швидкість у приготуванні роблять її фаворитом з-поміж інших ранішніх страв.
Чи є вплив щоденного вживання вівсянки на організм людини та самопочуття у довгостроковій перспективі?
Вівсянка допоможе подовжити відчуття ситості
У вівсі є багато клітковини та вуглеводів, які не є легкими для перетравлення. В Центрах з контролю та профілактики хвороб в США зазначають, що клітковина уповільнює процес травлення. Саме цим і пояснюється довге відчуття ситості після вживання цієї крупи. Крім цього, вживання продуктів, які містять багато клітковини допомагає підтримувати відносно сталий рівень цукру в крові.
В Food Data Central розповідають, що всього лише в чашці готової вівсянки знаходиться 4 г клітковини, що становить 16% від рекомендованої лікарями денної норми.
Кишкові бактерії будуть задоволені
Вівсянка — це чудова їжа-пребіотик, адже є підживленням для корисної мікрофлори кишківника. Дуже важливо дбати про корисні кишкові бактерії, адже вони допомагають й імунітету людини теж. Разом із тим, це ще й допомагає полегшити травлення та підняти настрій.
Зменшиться ризик захворювань серця
Почавши ранок з вівсяної кашки, ви попіклуєтеся ще й про серце. Результати від вживання просто чудові: рівень цукру стає стабільним, знижується рівень шкідливого холестерину, кров'яний тиск, тощо. Саме в такий спосіб ви здатні мінімізувати можливі хвороби серцево-судинної системи.
Покращиться робота кишківника
Овес містить у собі розчинну клітковину, яка дістала від науковців назву бета-глюкатин. Вона здатна утворювати в кишківнику консистенцію, яка нагадує гель. Саме ця функція бета-глюкатину допомагає підтримувати роботу шлунково-кишкового тракту, а ще полегшує випорожнення. Варто зазначити, що в разі додавання до вівсяної каші ожини, горіхів, неочищених яблук чи інших джерел нерозчинної клітковини, ефект від споживання подвоїться.
Керувати вагою стане легше
Дослідження довели, що вівсяна каша зранку допомагає стабілізувати вагу. Бета-глюкан добре впливає на гіперглікемію, а ще знижує рівень ліпідів в крові. Саме ці чинники напряму впливають на вагу. Клітковина подовжує відчуття ситості, тож людина споживає менше калорій, а від так і не набирає зайву вагу. Справжня знахідка для любителів спорту та тих, хто слідкує за фігурою.
Читайте також: Варто пошукати в скарбничках: в Україні продають цікаву монету "1 гривня" за 60000 гривень