
Експерт - нутриціолог докладно розповіла про всі корисні властивості овоча, який обов'язково потрібно їсти

Буряк – комплекс вітамінів і справжній дар природи. Додавайте його до свого щоденного раціону.
Експерт - нутриціолог - Сніжана Ворошилова, докладно розповіла про всі корисні властивості цього овоча у Telegram каналі.
Чим корисний буряк?
Латинською, буряки - "Beta vulgaris". Овоч містить - беталаїни та бетацініани.
Буряк збагачений різними нутрієнтами – вітамінами та мінеральними речовинами. Особливість саме червоних сортів полягає не в продукті.
Найнеобхідніші фотохімічні речовини червоних сортів, які однозначно переважають, є вторинні метаболіти: фенольні сполуки, нітрати та беталаїни.
Поєднавшись з мікро/та макронутрієнтами породжують надзвичайне.
Що собою представляє бетаїн
Не має жодного овочевого продукту, де б містився бетаїн. До складу ферментів, які містяться в організмі людини входить бетаїн. Вони впливають на засвоєння білків в організмі та покращують роботу печінки. Наразі, сучасна медицина займається вивченням застосування бетаїну хворим на хворобу Альцгеймера. Вчені, прийшли до певного висновку, що високе споживання бетаїну запобігає ризику захворювання раку молочної залози.
Пігменти які містить буряк
Антиоксиданти, які захищають від окислення еритроцити, мембрани та ліпіди, за допомогою донорства електронів і знищення вільних радикалів називають буряковими пігментами.
Як потрібно вживати буряк
Корисним буряк вважається у сирому, відвареному або запеченому вигляді. Його можна споживати додавши до салатів, тушкувати або квасити.
Зазначаємо, дієтолог Скиталінська поділилась секретом корисного харчування у Великий піст.
Читайте також: Всесвітній дефіцит цибулі зачепив і Україну: може бути по 200 гривень
Дієві засоби які допомагають запобігти запотіванню скла в авто: є в кожному будинку