• Головна
  • Призводить до розповсюдження бактерій: які продукти не можна мити перед приготуванням
16:30, 10 березня 2023 р.

Призводить до розповсюдження бактерій: які продукти не можна мити перед приготуванням

Призводить до розповсюдження бактерій: які продукти не можна мити перед приготуванням

Люди звикли мити майже все, що приносять додому. Однак ця практика інколи приносить більше шкоди, ніж користі.

У деяких випадках миття може сприяти поширенню мікробів. Редакція сайту 5692 розповідає, які саме продукти не варто мити.

Яйця

Яєчну шкаралупу обробляють речовинами, які запобігають потраплянню мікроорганізмів всередину. При митті захисне покриття руйнується під дією води.

Сире м'ясо 

Сире м'ясо (свинину, телятину, яловичину, баранину і птицю) не слід мити перед приготуванням. Якщо на його поверхні є шкідливі для вашого здоров'я бактерії, вони потраплять разом з водою на раковину, кран, руки та кухонну поверхню. Позбавитись яких можна за допомогою теплової обробки, після чого, вимийте руки з милом під гарячою водою.

Перед приготуванням використовуйте паперові рушники або серветки, щоб видалити вологу з м'яса.

Макарони

Кухарі називають злочином мити макарони водою. Це пов'язано з тим, що при цьому продукт втрачає крохмаль і вбирає в себе соус.

Мити макарони слід тільки після приготування і тільки в тому випадку, якщо вони будуть використовуватися в салатах, або азіатській локшині.

Гриби

Гриби не слід замочувати у воді, оскільки вони добре її вбирають. Злегка промийте їх у воді та обов'язково просушіть паперовими рушниками. Робіть це тільки перед самим приготуванням.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#продукти #їжа #поради
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...