Який спосіб приготування кави найкорисніший
Кава не тільки чудово бадьорить зранку, але й володіє багатьма корисними властивостями. Та існують види кавових зерен та особливі способи їх приготування, які не лише зроблять смак вашого напою багатшим, але й збільшать його позитивний вплив на здоров’я.
Вся суть полягає в кількості корисних мікроелементів, які, при правильному заварюванні кави, потрапляють у вашу чашку. І одними з найвагоміших у цьому плані є кафестол і кахвеол.
Ці жиророзчинні сполуки позитивно впливають на когнітивні функції організму та роботу мозку, а також сприяють зменшенню ризику раку, запальних процесів, діабету і захищають печінку. Цікаво, що зерна арабіки мають удвічі більше цих сполук, ніж зерна робусти.
Який спосіб приготування кави найефективніший
Якщо ви хочете видобути всі ці корисні компоненти з кави, то необхідно використовувати метод заварювання, який не затримує ці жиророзчинні сполуки: наприклад, кава по-турецьки, кава в турці або френч-прес кава. Ці способи найефективніші і не використовують паперовий фільтр, який може затримувати корисні сполуки в каві.
Крім того, можна використовувати металевий фільтр, який пропускає невелику кількість жиророзчинних сполук.
У будь-якому разі, якщо ви бажаєте отримати більше користі від кави, обирайте методи приготування, які найефективніше витягують ці важливі сполуки.
Яка кава найкорисніша
Якщо ви хочете насолоджуватися всіма перевагами здорового напою, звертайте увагу на зерна арабіки, насичені тими ж кафестолом і кахвеолом.