• Головна
  • Особливо небезпечний для сердечників та гіпертоніків: дієтолог назвала найшкідливіший сир
08:45, 5 травня 2023 р.
Надійне джерело

Особливо небезпечний для сердечників та гіпертоніків: дієтолог назвала найшкідливіший сир

Особливо небезпечний для сердечників та гіпертоніків: дієтолог назвала найшкідливіший сир

Сир – смачний та корисний продукт харчування, який до смаку багатьом людям. Він багатий білком, кальцієм, вітамінами та незамінними амінокислотами. Цей продукт відноситься до висококалорійної їжі, може містити багато жирів та натрію.

Який з сирів є найкориснішим, а який краще не купувати, розповіла дієтолог Лурдес Кастро Мортільяро з Нью-Йорка, пише CNN.

Користь сиру

За словами дієтолога, білок, що міститься в сирі, є гарною альтернативою м’ясному білку, оскільки він також має тваринне походження. Цей вид білку містить усі незамінні амінокислоти, яких потребує організм, але не може самостійно виробляти.

Лурдес зазначила, що цей продукт можна вважати повноцінним білком. Однак при його споживанні, як і в усьому, що стосується харчування, має значення те, скільки саме сиру в день ви з’їдаєте.

Який сир найкорисніший

На думку експерта, найкориснішим сиром є рікота, назва якого у перекладі означає "знову приготовлений". Кастро Мортільяро пояснила, що справжня рікота виробляється шляхом обробки сироватки, що залишилася після коагуляції молока для виробництва іншого виду сиру (наприклад, пекоріно).

Цінність цього сиру в тому, що він містить у високій концентрації сироватковий протеїн, що легко засвоюється організмом. Дієтолог розповіла:

Сироватковий протеїн є однією з найбільш засвоюваних форм білка і містить дуже широкий спектр амінокислот. Так що це найкращий вибір для тих, хто хоче наростити м'язову масу, а також скинути вагу.

На другому місці за корисністю знаходиться твердий сир, але тут є певні нюанси.

Лурдес вважає, що тверді сири, такі як пармезан, пекоріно або гауда, є корисними, але за умови їх помірного споживання. Це пов'язане з тим, що такі види сирів містять менше води і є більш концентрованими. Дієтолог зазначає:

У твердих сирах буде більше кальцію, і ви, ймовірно, насичуватиметеся меншою кількістю, тому що ви не їсте його багато.

При цьому тверді сири також можуть мати більш високий вміст натрію, ніж м'які. Щодо цього експерт сказала наступне:

Якщо у вас гіпертонія, вам потрібно контролювати споживання натрію, або, можливо, у вас є проблеми з нирками, то, ймовірно, краще вибрати м'якіший сир.

Якого сиру варто уникати

Не рекомендується купувати сири з високим ступенем обробки. До них відносяться крем-сир та плавлені сирки.

Порівняно з твердими видами, плавлені сири містять більше натрію, що робить їх небажаною їжею для людей, які страждають на гіпертонію та інші серцево-судинні захворювання.

Наостанок Кастро Мортільяро додала:

Не кожен може дозволити собі купити найдорожчий та вишуканий сир. Коли справа доходить до плавлених сирів, краще їх вживати дуже рідко.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#сир #небезпечний
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...