• Головна
  • Яку випічку дієтологи радять виключити з раціону: завдає великої шкоди організму
12:15, 12 травня 2023 р.
Надійне джерело

Яку випічку дієтологи радять виключити з раціону: завдає великої шкоди організму

Фото: freepik

Фото: freepik

Багато хто любить ласувати випічкою – різноманітними пирогами, хлібом, печивом, тортами, кексами. Проте дієтологи кажуть, що випічка, особливо з білого борошна, не тільки не несе жодної користі для організму, а й шкодить здоров’ю. Особливо це стосується деяких видів виробів, від яких краще взагалі відмовитись.

Білий хліб

Хліб з рафінованого пшеничного борошна містить набагато менше поживних речовин, ніж інші види (із цільнозернового борошна, вівсяного, житнього). Крім того, при виробництві білого хліба часто використовують багато цукру та жиру, що робить його ще шкідливішим для здоров'я.

Якщо вживати його постійно, це може призвести до ожиріння, підвищення цукру в крові та інших патологій.

Тістечка

Особливо шкідливі покупні тістечка. Вони містять багато цукру, жирів та штучних добавок, які негативно впливають на серцево-судинну систему, провокують появу зайвої ваги, підвищують рівень холестерину у крові.

Кекси, печиво та мафіни

Такі смаколики виготовляються з білого борошна і містять велику кількість цукру та шкідливих жирів. Тому їх вживання також загрожує проблемами зі здоров'ям.

Яка випічка не шкідлива

Дієтологи рекомендують вибирати випічку з цільнозернового борошна, яке містить клітковину, вітаміни та мінерали. Якщо готувати вироби самостійно вдома, контролюючи їх склад, кількість цукру та жирів, такі ласощі не будуть шкодити.

Навіть більше, у такому разі випічка стане джерелом поживних речовин, які допомагають знизити ризик розвитку захворювань серця та цукрового діабету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#випічка #шкідлива #мучне
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...