![](https://s.5692.com.ua/section/logo/upload/pers/74/logo.png?20240727)
Готуємо в чашці: правила заварювання ідеальної кави
![Готуємо в чашці: правила заварювання ідеальної кави Готуємо в чашці: правила заварювання ідеальної кави](/dist-assets/images/cap.jpg)
Процес приготування кави в домашніх умовах дуже часто відбувається у межах однієї чашки, за одним і тим самим знайомим рецептом. Та варто лише трохи удосконалити цю рутину, як смак вашого улюбленого напою зміниться до невпізнання.
Рецепт смачної меленої кави в чашці від експертки з харчування Наталі Мазурик
Слід дотримуватись таких правил.
Каву краще заливати водою 93-95 градусів, а не окропом. Якщо нічим поміряти, просто почекайте 2 хвилини після того, як чайник закипить.
Якщо у вас є висока чашка з товстими стінками, заварюйте в ній. Так частинки кави осядуть на дно і не будуть потрапляти в рот.
На об'єм 200 мл рекомендується брати 4 чайні ложки меленої кави, але можна й менше - хто як любить.
Воду вливати треба так, щоб не переривати струмінь. Так температура буде стабільною.
І спробуйте не накривати кришкою - так буде смачніше.
Рецепт кави від берегині української кухні Дарії Цвек
Про те, як приготувати напій, відома кулінарка написала в книзі "На добрий вечір", виданій 1993 року.
Інгредієнти для напою:
- 1 ч. л. меленої чорної кави;
- 1 ч. л. цукру;
- 1 склянка кип'ятку;
- 1 ч. л. коньяку;
- цитрина (лимон).
Приготування кави
До сухої посудини всипте мелену чорну каву, вимішайте з цукром і на дуже легкому вогні підігрійте, помішуючи.
Тоді влийте кип'яток, помішайте і запарте каву, не доводячи до кипіння. Як тільки вкриється піною, зніміть з вогню.
Коли кава осяде, поставте ще на хвилинку на вогонь, а потім розлийте до маленьких чашечок, додаючи по ложечці коньяку.
Окремо на тарілці подайте помитий і нарізаний на тонкі кружальця лимон, посипаний цукром.