• Головна
  • Експерти назвали овочі, не призначені для термообробки: втратять свої корисні властивості
17:20, 17 травня 2023 р.
Надійне джерело

Експерти назвали овочі, не призначені для термообробки: втратять свої корисні властивості

Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Присутність овочів у раціоні - стратегічно важлива. Проте часто з метою урізноманітнення свого меню, ми піддаємо термічній обробці ті, які зовсім для цього не призначені. Адже у процесі варіння, смаження чи тушкування ми хоч і надаємо улюбленим овочам приємного смаку, та разом з тим позбавляємо їх усіх поживних речовин.

Про те, які овочі не варто піддавати суттєвій термообробці, розповіла нутриціологиня Сніжана Ворошилова на своїй сторінці в Instagram.

Так, за словами експертки, після термообробки свої поживні властивості втрачають овочі з сімейства капустяних, а саме:

  • рукола, хрін, васабі, гірчиця;
  • редиска, редька, ріпа;
  • всі види капусти (броколі, цвітна, кольрабі, брюссельська, білокочанна, червона, савойська, кале та інші).

Чому їх не варто піддавати термічній обробці

У всіх цих овочах є великий вміст глюкозінолатів. Ці сполуки діють як антиоксиданти, а також здійснюють профілактику новоутворень. Такі речовини знаходяться саме у клітинах.

Але під дією термічної обробки клітини руйнуються. Одразу після приготування відчувається запах сірковмісних сполук.

Тому якщо ви хочете приготувати овочі із сімейства капустяних – обирайте бланшування, приготування на пару, а бо смакуйте у сирому вигляді. Тушковані та смажені такі овочі їсти можна, але корисними вони вже не будуть.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#овочі #не можна смажити #термічна обробка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...