• Головна
  • ТОП-5 найнебезпечніших продуктів: їх їдять і в Україні
17:30, 29 травня 2023 р.
Надійне джерело

ТОП-5 найнебезпечніших продуктів: їх їдять і в Україні

ТОП-5 найнебезпечніших продуктів: їх їдять і в Україні

У світі існує безліч продуктів, які становлять загрозу для здоров'я. Проте їх все одно їдять, і справа тут не завжди в екзотиці або відчутті ризику. Багато людей просто не підозрюють, що вживання якогось продукту може загрожувати серйозним отруєнням або іншими негативними для здоров'я наслідками.

Риба фугу

Страви з риби фугу популярні, в основному, в Японії. Тетродотоксин, що міститься у фугу - смертельна отрута. Цікавий факт - тетродотоксин ще небезпечніший, ніж одна з найвідоміших отрут - ціанід. Кухарі, яким довіряють готувати страви з риби фугу, проходять спеціальне навчання протягом кількох років.

Щоб правильно приготувати фугу, потрібно акуратно видалити всі отруйні частини, а їх чимало - очі, шкіра, кишківник, мозок і печінку.

Червивий сир касу марцу

Виготовляють касу марцу на острові Сардинія і він по праву внесений до книги рекордів Гіннеса як найнебезпечніший сир у світі. Непідготовленій людині страва може і зовсім здатися неїстівною. І це не дивно, адже в сирі живуть черв'яки, які під час трапези можуть вистрибувати з сиру на відстань до 15 см.

Їсти касу марцу не можна тільки в одному випадку - якщо померли черв'яки. Це означає, що сир зіпсувався остаточно.

Мускатний горіх

Мускатний горіх - популярна пряність і зовсім не рідкісна. При цьому протягом кількох століть він вважався популярним галюциногеном. Вживання нешкідливої спеції у великих кількостях загрожує не тільки галюцинаціями, а й нудотою, блювотою, судомами і психічними розладами.

Ревінь

Ревінь їдять у багатьох країнах, зокрема, і в Україні. Зі стебел ревеню готують безліч страв і десертів. Але потрібно знати, що ревінь містить щавлеву кислоту. У разі потрапляння в організм у великих кількостях вона може викликати нудоту, блювоту, головний біль, сприяє появі каменів у нирках.

Соя та червона квасоля

Соєві боби та червона квасоля в сирому вигляді містять фітогемаглютинін - речовину, яку не перетравлює людський організм. Саме тому і боби, і квасолю перед приготуванням обов'язково потрібно замочувати у воді як мінімум на 12 годин.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#небезпечні продукти
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...