• Головна
  • Це краще не їсти: види м'яса, які краще виключити з раціону
09:28, 2 червня 2023 р.
Надійне джерело

Це краще не їсти: види м'яса, які краще виключити з раціону

 Це краще не їсти: види м'яса, які краще виключити з раціону

Співробітник Національного науково-природничого музею НАН Леонід Горобець розповів про те, що не всі види м'яса можна вважати однаково корисними для людського організму. Деякі з них краще взагалі з раціону виключити або скоротити їх споживання до мінімуму.

Леонід Горобець назвав три види дієтичного м'яса - це індичатина, курятина і м'ясо перепілок. Вони містять велику кількість білка і мінімум жиру.

Також він розповів, що деякі шкідливі речовини можуть накопичуватися в організмі птиці, особливо в деяких його частинах.

Бажано не вживати в їжу:

  • нирки;
  • печінка;
  • легені;
  • жирові тканини.

Леонід Горобець радить також під час варіння бульйону видаляти зайвий жир, а купуючи птицю, обирати тушки з жовтуватим відтінком шкіри. Фахівець також зауважив, що не потрібно надто довго варити кістки - у них можуть міститися токсини, які за тривалого впливу високої температури починають виділятися.

Слід сказати, що в господарствах цим птахам доводиться давати велику кількість антибіотиків - щоб запобігти втратам поголів'я. Тому потенційно не тільки нирки, легені, печінка, жир індиків, а й їхнє м'ясо може містити велику кількість медпрепаратів, - сказав Леонід Горобець.

Якщо порівнювати качине та куряче м'ясо, то перше гірше перетравлюється, бо містить більшу кількість червоних волокон. Яловичина містить менше жиру, ніж свинина, але також гірше перетравлюється.

Полегшити цей процес, як не дивно, здатні печериці, незважаючи на те, що гриби традиційно вважаються важким для шлунка продуктом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#м'ясо #краще не вживати #шкідливі речовини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...