• Головна
  • Як приготувати пишні та смачні оладки: найпростіший рецепт на кефірі
10:00, 9 червня 2023 р.
Надійне джерело

Як приготувати пишні та смачні оладки: найпростіший рецепт на кефірі

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Існує думка, що пишні оладки можна приготувати тільки з використанням дріжджів, а це для багатьох – зайвий час та клопоти. Але насправді дуже смачні, м'які та пухкі оладки готуються легко і без дріжджів. Для цього потрібні кефір та сода.

Секрети приготування пишних оладок

Потрібно пам'ятати декілька важливих моментів, які впливають на якість страви:

  • не можна забивати тісто борошном;
  • кефір потрібно використовувати кімнатної температури або ледве теплим;
  • соду треба додавати в останню чергу;
  • перед смаженням потрібно дати тісту трохи постояти.

Рецепт оладок на кефірі

Знадобляться такі інгредієнти:

  • кефір - 250 мл;
  • яйце – одна штука;
  • цукор – 1 ст. ложка з гіркою;
  • ванільний цукор – третина чайної ложки;
  • сода – третина чайної ложки;
  • борошно – приблизно 230 г;
  • сіль – щіпка;
  • олія.

Спочатку потрібно розбити в мисці яйце, додати звичайний та ванільний цукор, сіль. Потім влити кефір і, перемішуючи, поступово додавати просіяне борошно.

Консистенція тіста має бути такою, щоб воно сповзало з ложки.

У самому кінці додаємо соду (не гашену), ретельно перемішуємо. Залишаємо тісто "відпочити" на 15 хвилин, більше його не перемішуємо.

Під час смаження тісто потрібно викладати ложкою у гарячу олію. Смажити слід на середньому вогні до рум'яності – з одного боку, а потім з іншого.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#рецепт #їжа #сніданок #оладки
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Спецтема
Простые и вкусные блюда на каждый день. Тут вы найдете ответ на главный вопрос: что приготовить? Подборка бюджетных рецептов на праздничный день и не только.
Оголошення
live comments feed...