Як варити яйця, щоб шкаралупа злізала сама: китайці розкрили головну помилку європейців
Курячі яйця – доступний і універсальний продукт, на основі якого можна приготувати безліч страв. Здавалося б, що може бути простіше, ніж зварити яйце. Однак для того, щоб воно добре чистилося від шкаралупи, потрібно врахувати деякі нюанси.
Є один секрет, яким користуються китайці при приготуванні яєць. За їхніми ствердженнями, у цій справі європейці допускають одну велику помилку.
Як правильно варити яйця
Багато хто, збираючись варити яйця, чинить так: дістають яйця з холодильника, занурюють їх у холодну воду і відразу ставлять на плиту. Однак китайці кажуть, що так робити не можна.
Головний секрет полягає в тому, що яйця потрібно залишити у воді хоча б на 10 хвилин перед тим, як ставити на плиту. Тільки після цього їх слід варити.
Одразу після закінчення варіння треба злити гарячу воду і промити яйця холодною водою кілька разів. Чистити їх можна лише після того, як вони повністю охолонуть у холодній воді. Тоді шкаралупа добре відходитиме.
Скільки варити яйця
У залежності від того, який ви хочете отримати жовток - рідкий або густий, час варіння відрізняється:
- некруто - 4 хвилини;
- заварні і тверді яйця некруто - 6 хвилин;
- вершкові яйця круто - 7 хвилин;
- тверді - 8 хвилин;
- яйця, зварені круто - 9-10 хвилин.
Довше ніж 10 хвилин яйця варити в жодному разі не можна, адже тоді вони буквально перетворюються на отруту.