• Головна
  • Найкращий спосіб заморожування зелені з використанням формочок для льоду: колір, свіжість і аромат повністю збережуться
12:45, 14 червня 2023 р.

Найкращий спосіб заморожування зелені з використанням формочок для льоду: колір, свіжість і аромат повністю збережуться

Найкращий спосіб заморожування зелені з використанням формочок для льоду: колір, свіжість і аромат повністю збережуться

Якщо подбати про заготовку зелені про запас, взимку це значно допоможе заощадити кошти та час на приготування страв, а ви зможете отримувати всі корисні вітаміни та мікроелементи. Є багато варіантів заморожування зелені, але, за досвідом господинь, найкращим є заморожування в кубиках льоду.

Такий спосіб не потребує зайвих клопотів та метушні, а також хороший тим, що зелень одразу буде готова до вживання. Тобто не потрібно потім шаткувати зелень – достатньо просто витягнути з морозилки кілька кубиків і додати до страви наприкінці приготування.

Крім того, зелень у крижаних кубиках прекрасно зберігає свіжість та аромат.

Заморожування зелені у кубиках льоду

У такий спосіб можна заготовити будь-яку зелень для різноманітних страв. Для цього потрібно зробити наступне:

  • ретельно промити зелень холодною водою;
  • просушити, розклавши на махровому рушнику, протягом 1-2 годин;
  • дрібно нарізати;
  • розкласти зелень по дрібці у формочки для льоду;
  • залити холодною водою і заморозити.

Коли зелень заморозиться, кубики потрібно витрусити із форм і покласти у щільний пакет для зимового зберігання.

Заморожування зелені у кубиках олії

Цей спосіб вважається більш щадним для зелені і підходить для твердих рослин — орегано, розмарину, шавлії, чебрецю. Можна заморозити суміш із декількох трав, щоб додавати потім, наприклад, до став із картоплі або м'яса. Найкраще для цього використовувати оливкову олію або розтоплене вершкове масло.

Алгоритм тут наступний:

  • підготовлену зелень розкласти в окремі контейнери;
  • залити олією;
  • накрити кришкою або плівкою та поставити у морозильник.

Після заморозки зелень в олії або маслі потрібно дістати із контейнерів і нарізати у вигляді брусочків. Зберігати у морозилці в пакеті або контейнері.

Заморожування зелені у кубиках бульйону

Завдяки такому способу можна заморожувати м’які трави (наприклад, мелісу) або ті, яким не потрібна олія (базилік, естрагон, любисток, петрушка). Він дозволяє зберегти колір рослин, адже вони не одержують морозний "опік".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#заморожування зелені #формочки для льоду
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...