• Головна
  • Заморожена або солена: як зберегти спаржу на зиму
11:00, 17 червня 2023 р.

Заморожена або солена: як зберегти спаржу на зиму

Заморожена або солена: як зберегти спаржу на зиму

Сезон спаржі триває зовсім недовго, але ж зберегти цей крутезний продукт хочеться якомога довше. А це взагалі можливо?

Ми радимо вам скористатись двома простими методами консервації пружної, свіжої та соковитої спаржі на зиму.

Заморожена спаржа

Страви, що приготовані із замороженої спаржі, не поступаються за смаком стравам із свіжої. Єдиним недоліком є те, що не вдасться зберегти притаманний свіжій спаржі хрумкіт. Чим скоріше ви її заморозите, тим буде краще, оскільки свіжа спаржа, що довго лежить у холодильнику буде погано поводити себе замороженою.

Щоб заморожений продукт вийшов смачним та корисним скористайтесь наступним алгоритмом дій. Спершу варто добре промити спаржу та зачистити стебло у місці його потовщення. А також слід посортувати спаржу за довжиною. Далі варто підготувати окріп в одній ємності, а в іншу бажано глибоку миску слід набрати холодну воду. Опустіть спаржу в окріп буквально на 2 хвилини, а щоб охолодження було шоковим додайте у холодну воду кубики льоду і перекладіть туди спаржу після перебування в окропі.

Бланшування та моментальне охолодження спаржі у дуже холодній воді є ключовою частиною процесу заморожування. Справа в тому, що без бланшування овоч почорніє та втратить частину цінних смакових якостей, а без моментального охолодження – колір. Після проведених маніпуляцій просушіть спаржу на рушнику. І лише після цього посортуйте спаржу у торбинки (згідно з розміром) та відправляйте в морозильну камеру. А якщо ви бажаєте розморозити стебла спаржі, то достатньо заздалегідь перемістити її з морозильної камери в холодильник. Якщо ж ви побачите, що стебла при розморозці будуть надмірно м’якими чи зламаються, то з них можна приготувати смачний та поживний крем-суп.

Солена спаржа

Інгредієнти: спаржа 1 кг, сіль 200 гр, цукор 100 гр.

Спочатку промийте стебла та розкладіть їх рівними пучками, а також перев'яжіть попередньо нитками так, щоб не пошкодити стебла. Далі помістіть пучки в окріп і проваріть протягом близько 8-10 хвилин. Зразу після цього покладіть у крижану воду (як для заморозки), підсушіть рушником та перемістіть у банки, які слід попередньо помити та стерилізувати.

Для приготування розсолу варто закип'ятити воду та розчинити в ній сіль, цукор і трохи проварити. Далі процідіть розсіл через чисту тканину, аби не було осаду. Якщо бажаєте, то кількість солі можна збільшити. Після проведених маніпуляцій охолодити і залити спаржу. Стерилізувати банки у великому баняку, а через 5 днів слід повторити стерилізацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#спаржа #як зберегти спаржу #спаржа на зиму
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Оголошення
live comments feed...