![](https://s.5692.com.ua/section/logo/upload/pers/74/logo.png?20250123)
ТОП-5 непотрібних порад: псевдо-лайфхаки для кухні
![Фото: Freepik Фото: Freepik](/dist-assets/images/cap.jpg)
Фото: Freepik
Мода на корисні поради не мине ніколи, лайфхаки заполонили соціальні мережі та інші ресурси. Більшість порад з інтернету дійсно приносять користь - але не всі. Існує багато рекомендацій, які не варто втілювати - деякі з них можуть виявитися не просто марними, а ще й небезпечними.
Кулінарні лайфхаки, які не варто втілювати в життя
Деякі прийоми та хитрощі в галузі кулінарії можуть завдати шкоди здоров'ю, тому до корисних порад з інтернету варто ставитися з обережністю.
Розморожування м'яса за кілька хвилин
Якщо приготувати страву потрібно терміново, а м'ясо все ще не розморозилося, не варто прискорювати процес за допомогою гарячої води або фена. Тепло, звісно, посприяє прискореному розморожуванню, але вчені попереджають - використання високих температур може спричиняти швидке розмноження шкідливих і небезпечних бактерій.
Тостер - тільки для тостів
Не можна підсмажувати в тостері нічого, крім тостів. Жодні інші продукти не призначені для приготування в цьому пристрої. Не можна поміщати в тостер сир, ковбасу тощо. - це небезпечно, оскільки може спричинити загоряння.
Нагрівання пластику
Безпека екопластику досі залишається під сумнівом, хоча деякі виробники стверджують, що він безпечний повністю. Проте не варто експериментувати зі здоров'ям і нагрівати пластик, особливо з використанням окропу. Під час нагрівання цей матеріал може виділяти бісфенол А (BPA) - речовину, що провокує ріст ракових клітин.
Фокус із переворотом
Не потрібно пробувати перевертати каструлю з макаронами над друшляком. Цей лайфхак має ефектний вигляд, але в житті може виявитися небезпечним - ризик обпектися окропом або парою занадто великий.
Яйця, заморожені в шкаралупі
Ще одна популярна порада, якої краще не дотримуватися. Яйця заморожують, а потім знімають шкаралупу і готують яйця. Науковці вважають, що цей спосіб може бути небезпечним - під час заморожування рідина під шкаралупою розширюється, у результаті може утворитися тріщина. Тріснуте яйце швидше псується, у ньому розмножуються бактерії, і воно може стати причиною отруєння.