• Головна
  • Хрусткі огірки "по-фінськи": рецепт, перевірений часом
19:00, 9 липня 2023 р.
Надійне джерело

Хрусткі огірки "по-фінськи": рецепт, перевірений часом

Фото: Freepik

Фото: Freepik

Сезон закручування овочів у розпалі. Звичайно ж, у більшості господинь є старі перевірені рецепти закручування огірків. Вони знають і про те, що експериментувати під час консервування потрібно з обережністю. Більшість воліє користуватися рецептами, перевіреними часом і схваленими сім'єю та близькими.

Одним із таких рецептів можна вважати огірки "по-фінськи". Цей рецепт можна вважати "класикою" консервування.

Інгредієнти:

  • Огірки - 2 кг;
  • Вода - 1,5 л;
  • Сіль - 2 ст. ложки;
  • Цукор - 100 г;
  • Оцет столовий 9% - 100 мл;
  • Гірчиця в насінні - 1 ч. ложка;
  • Лавровий лист - 3 шт.

Рецепт

Огірки ретельно вимити. Різати їх можна так, як вам зручніше - уздовж, товстими кружечками або навпіл. Для приготування маринаду в каструлю з водою всипати сіль і цукор, поставити на вогонь і довести до кипіння.

Після закипання додати насіння гірчиці, лавровий лист і оцет. Після того як маринад закипів, у нього потрібно опустити огірки і почекати приблизно 4 хвилини - овочі мають змінити колір.

Потім огірки потрібно скласти в заздалегідь підготовлені банки, залити маринадом і закрити кришками. Важливо щоб після приготування банки ще 12 годин перебували в теплі. Можна помістити їх у тепле місце і накрити рушником або пледом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#огірки #рецепт #консервування
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
15:09, 7 травня
live comments feed...