• Головна
  • Як без зайвих клопіт засолити сало в банці: стане дуже смачним, м'яким і зберігатиметься довго
15:30, 20 липня 2023 р.
Надійне джерело

Як без зайвих клопіт засолити сало в банці: стане дуже смачним, м'яким і зберігатиметься довго

Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Сало – корисний і поживний продукт, який можна вживати як закуску, готувати з ним бутерброди, намазки, додавати до різних страв.

Найпопулярнішим та найкориснішим є солоне сало, яке зберігає всі цінні речовини. Його можна купувати у вже готовому виді, але краще засолювати самостійно. Це не забере багато часу, а страва вийде смачнішою і безпечнішою.

Щоб засолити сало в скляній банці, для 1,5 – 2 кг свіжого продукту знадобляться такі інгредієнти:

  • · вода – 1 л;
  • · сіль - 200 г (краще використовувати сіль великого помелу);
  • · часник – 1 середня головка;
  • · лавровий лист – 4 шт.;
  • · перець чорний або запашний (горошком) - за смаком.

Спочатку слід приготувати розсіл. Для цього потрібно довести до кипіння воду, додавши до неї сіль. Після закипання розсіл зняти з плити та залишити до повного охолодження.

Сало нарізати на шматочки завширшки приблизно 5 см, щоб вони вільно проходили в банку. Часник почистити і подрібнити, використовуючи прес або дрібну терку.

Часником потрібно натерти кожен шматок сало з усіх боків.

На дно банки покласти кілька шматків сала шкіркою донизу. Зверху покласти лавровий лист та пару горошинок перцю. Далі викласти ще один шар сала і спеції.

Варто враховувати, що шматки продукту не мають бути надто притиснутими один до одного, тому утрамбовувати його в банці не потрібно.

Після наповнення банки до верху слід залити в неї розсіл і накрити кришкою. Спочатку сало в розсолі має постояти три дні при кімнатній температурі. Потім банку потрібно переставити в холодильник.

Ще через три дні сало буде готове до вживання. Зберігати в холодильнику його можна кілька тижнів, зливши розсіл.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#солоне сало #рецепт
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...