• Головна
  • Продукти, які можуть бути токсичними: вони в списку тих, що ми їмо регулярно
18:30, 24 липня 2023 р.
Надійне джерело

Продукти, які можуть бути токсичними: вони в списку тих, що ми їмо регулярно

Фото: freepik.com

Фото: freepik.com

Звичні для українців продукти харчування можуть виявитися не такими вже нешкідливими, вважають дієтологи. Деякі продукти, які є практично в кожному домашньому холодильнику, можуть призвести до отруєнь через вміст токсичних речовин.

Гриби

Як правило, гриби, які продаються в супермаркетах, безпечні для здоров'я. На прилавках опиняються тільки ті, що пройшли ретельну перевірку. Але гриби, куплені на стихійних ринках, можуть бути отруйними - безпека нічим не гарантована. Таких покупок потрібно уникати, щоб не опинитися в лікарні.

Мускатний горіх

Мускатний горіх - популярна спеція. Мускат абсолютно нешкідливий, якщо вживати його в помірних кількостях. Але важливо знати, що цей продукт містить міристицин - отруйну речовину, яка може спричинити важке отруєння, одним із симптомів якого є галюцинації.

Перець чилі

Своїм гострим смаком перець чилі зобов'язаний капсаїцину - токсичній речовині. Загалом, цей вид перцю навряд чи можна вважати надто небезпечним - він настільки гострий, що з'їсти надто багато не є можливим.

Риба, вирощена в штучних умовах

Лосось, вирощений на фермах, отримує корми, які можуть містити канцерогени. Утім, і риба, що живе в природних умовах, також часто містить ртуть. Дієтологи рекомендують не відмовлятися від цієї риби повністю, а їсти її в помірних кількостях - не більше двох порцій на тиждень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#продукти #здоров'я #токсини
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...