• Головна
  • Як дізнатись, що вам підсунили фальсифікат замість натурального вершкового масла: 7 робочих прийомів для перевірки
09:30, 28 липня 2023 р.

Як дізнатись, що вам підсунили фальсифікат замість натурального вершкового масла: 7 робочих прийомів для перевірки

Як дізнатись, що вам підсунили фальсифікат замість натурального вершкового масла: 7 робочих прийомів для перевірки

Дуже часто недобросовісні виробники обманюють покупців, поставляючи під виглядом масла спред або маргарин. Тому при покупці варто переконатися, чи натуральний продукт і чи повністю він відповідає нормам якості. Для цього в домашніх умовах можна застосувати сім простих та показових способів.

Гаряча вода

Це простий і ефективний прийом. Слід занурити шматочок масло у стакан з гарячою водою. Якісний продукт повністю розчиниться, забарвлюючи рідину у молочний колір. Якщо є осад і плавають окремі крихти – масло несправжнє.

Розігріта сковорода

Якщо покласти масло на розпечену сковороду, натуральний продукт одразу повністю розтане. Якщо це спред, він буде шкварчати і "стріляти" в різні боки.

Розчин йоду

Потрібно розчинити масло у теплій воді і капнути туди 1-2 краплі йоду. Перемішати і спостерігати за реакцією. Натуральне масло не буде взаємодіяти з йодом, і за кілька годин жодних слідів йоду не спостерігатиметься. Якщо це фальсифікат із дешевою пальмовою олією, суміш набуде бурого відтінку.

Заморожування

Це також доступний та дієвий метод. Потрібно покласти масло в морозильник мінімум на годину, після чого достати і спробувати розрізати ножем. Справжнє вершкове масло буде тріскатись і важко намазуватись. Спред буде нарізатись ідеальними скибочками, без розтріскування.

Волога

Після того, як масло вийняли з морозильника, на його поверхні мають утворюватися краплі води, якщо воно натуральне.

Смак

Смак справжнього вершкового масла – молочно-вершковий. Якщо відчуваються інші присмаки – це фальсифікат.

Плавлення

Температура плавлення вершкового масла та рослинних жирів різна. Тому можна провести такий експеримент: просто залишити шматочок продукту при кімнатній температурі. Справжнє масло скоро стане м'яким, а продукт на основі маргарину – довго триматиме форму.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#вершкове масло #підробка
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...