Ніколи не лийте олію в раковину: як утилізувати цей продукт, щоб не забилися труби
Фото: freepik.com
Після приготування смажених продуктів завжди залишається використана рослинна олія. Усім відомо, що використовувати цей продукт повторно не можна, оскільки він містить канцерогени, що спричиняють онкологічні захворювання.
Після використання олію потрібно утилізувати, але робити це потрібно правильно, оскільки жирний продукт може засмітити труби.
Чому не можна лити олію в раковину
Рослинна олія дуже жирна і легко забиває труби. Якщо виливати її в кухонну раковину регулярно, труби заб'ються дуже швидко, а ось очищення труб від жирного нальоту - справа складна і клопітка.
Часто самостійно прочистити труби від жиру не виходить, і доводиться вдаватися до послуг сантехніка, а це не дешева послуга. Уникнути засмічення і зайвих витрат допоможе правильна утилізація.
Як утилізувати рослинну олію
Олію, що залишилася на сковорідці, досить легко можна видалити за допомогою звичайних паперових рушників. Вони швидко вберуть олію, їх можна викинути у відро для сміття, а сковорода буде готова до миття.
Ще одним простим лайфаком поділився користувач однієї з соцмереж. Він розповів, що в сковорідку з використаною олією потрібно насипати дві-три ложки соди. Уже через кілька хвилин сода згорнеться і вбере олію. Її потрібно прибрати за допомогою серветки, а сковороду вимити.