• Головна
  • Швидше позбудьтеся каструль із такими ознаками: цей посуд насичує їжу токсичними речовинами
12:30, 24 серпня 2023 р.

Швидше позбудьтеся каструль із такими ознаками: цей посуд насичує їжу токсичними речовинами

Швидше позбудьтеся каструль із такими ознаками: цей посуд насичує їжу токсичними речовинами

Готуючи смачні страви з корисних продуктів, деякі господині навіть не здогадуються, що під час цього їжа може перетворюватись на отруту. Це відбувається через виділення токсичних важких металів із внутрішньої поверхні каструлі, які потрапляють у їжу. Тому важливо знати, з яких матеріалів зроблена ваша каструля.

Алюмінієві каструлі

Цей посуд вважається найбільш небезпечним в плані ризику отруєння важкими металами. Це пов'язано з тим, що захисна оксидна плівка на їхній поверхні легко дряпається, а також пошкоджується через вплив кислот, що є в продуктах.

Тому при приготуванні в організм можуть потрапляти сполуки алюмінію. У жодному разі в такій каструлі не можна готувати страви з овочів, компоти, варення.

Алюмінієві каструлі з тефлоновим покриттям

Такі каструлі придатні для варіння різної їжі, але за умови, що покриття не має потертостей та подряпин. Крім того, не можна допускати, щоб каструля з тефлоновим покриттям нагрівалась до температури вище 200 градусів, адже за таких умов тефлон розкладається, виділяючи токсичні газоподібні компоненти.

Каструлі з керамічним покриттям

Цей посуд вважається безпечним для здоров'я та добре витримує нагрівання. Проте керамічне покриття може дряпатись та руйнуватись при перепадах температур, що потрібно враховувати. При покупці таких каструль слід вимагати у продавця сертифікат, щоб переконатися у відсутності у складі свинцю.

Каструлі з нержавіючої сталі

Нержавіюча сталь – це сплав, що містить важкі метали: хром, нікель, іноді молібден, титан. Після перегрівання каструлі вони можуть переходити у їжу. Помітивши зміну кольору каструлі зі сталі слід позбутися неї.

Купуючи такий посуд, варто перевірити його магнітом. Якщо сталь хорошої якості – вона не намагнічуватиметься. Крім того, слід звертати увагу на наявність маркування марки сталі на дні виробу.

Емальовані каструлі

Такі каструлі також безпечні, якщо покриття неушкоджене. Емаль в них стійка до нагрівання, дії кислот та інших факторів. Але при використанні емальованих каструль слід уникати ударів і сильних перегрівів. Через пошкоджену емаль каструля виділятиме небезпечні речовини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#посуд #кастрюлі #небезпечний посуд
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...