• Головна
  • Як легко очистити шпалери на кухні: від жиру і бруду не залишиться й сліду
18:30, 18 вересня 2023 р.

Як легко очистити шпалери на кухні: від жиру і бруду не залишиться й сліду

Як легко очистити шпалери на кухні: від жиру і бруду не залишиться й сліду

Якщо стіни на кухні декоровані шпалерами, це потребує особливого догляду та дбайливого поводження. Але все одно з часом на шпалерах з'являються частинки жиру, пилу, відбитки пальців та інші забруднювачі. Боротись з ними дуже складно, адже навіть спеціально призначені для миття матеріали можуть не витримати надмірного зволоження і тертя.

Проте відтерти забруднення зі шпалер без пошкоджень можливо завдяки геніальному лайфхаку із використанням простого засобу – звичайної харчової соди.

Глибоке чищення

Щоб почистити забруднені шпалери, потрібно приготувати содову пасту. Для цього слід змішати столову ложку соди з чайною ложкою теплої води.

Потім нанести отриману пасту м’якою ганчіркою чи губкою, акуратно обробивши всі плями. Залишити для дії на 5-10 хвилин. Далі рештки засобу слід дбайливо стерти, не допускаючи при цьому перезволоження шпалер.

Якщо з першого разу не вдалось позбутись забруднень, процедуру слід повторити ще кілька разів.

Поточне прибирання

Щоб уникнути сильних забруднень, слід періодично проводити прибирання стін. Для цього згодиться содовий розчин, який готується шляхом розведення двох столових ложок соди у 5 л води.

У такому розчині потрібно змочити серветку з мікрофібри, добре її віджати і акуратно протерти нею стіни. Це допоможе своєчасно знімати пил та жир, запобігаючи появі складних плям. Також така процедура освіжає покриття і прибирає неприємні запахи.

Перед застосуванням цих засобів варто провести попередню перевірку. Для цього потрібно нанести кожен з них на невелику ділянку в непомітному місці та подивитись, чи не зашкодить така обробка шпалерам.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#як очистити шпалери #лайфхаку із содою
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...