
Небезпечні сирні соуси: з Нідерландів в Україну завезли продукцію, заражену небезпечною бактерією

На сайті Держпродспоживслужби в Харківській області з'явилася інформація про те, що в Україну завезено сирні соуси, які можуть становити небезпеку для здоров'я. Соуси Lekkerkerker Food, вироблені та завезені з Нідерландів, містять Bacillus cereus - бактерію, яка небезпечна для людини.
Для довідки
Bacillus cereus - це вид грампозитивних, спороутворювальних ґрунтових бактерій. Вони викликають токсикоінфекцію в людини. Інкубаційний період захворювання - від 1 до 12 годин. Симптоми токсикоінфекції:
- стрімкий початок - нудота, блювання;
- діарея - до 10 разів на добу;
- болі в животі;
- часто підвищення температури до 38-39 "С;
- слабкість, запаморочення, блідість шкіри.
Найчастіше бактерія Bacillus cereus потрапляє в організм людини під час вживання смаженого або сирого рису, а також м'яса.
У повідомленні Держпродспоживслужби йдеться про те, що продукція компанії Lekkerkerker Food мала реалізовуватися в нашій країні ТОВ "ЯН ДЖЕНЕРАЛ ПРОДАКТС УКРАЇНА".
Призначалися сирні соуси для продажу в Харківській області. На сайті Держпродспоживслужби в Харківській області просять українців у разі виявлення цих продуктів на прилавках магазинів повідомляти про це в їхнє відомство.